12 Mart 2012 Pazartesi

EDP ve BEBDA

Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Türkiye’de solun, bugün yaşadığımız siyasal süreci yeterli derinlikte okuyamadığı ve bu sürece uygun politikalar geliştiremediği eleştirisi üzerinden yeni bir sol arayışın adresi olarak kuruldu. İşte, Bilgiye Erişim ve Birlikte Değerlendirme Atölyeleri (BEBDA) bu arayıştan doğdu. En başından beri “öğrenen parti” olmayı şiar edinen EDP, uluslararası çapta bilgi üreten Türkiye’nin yüz akı akademisyenlerini bir araya getiriyor ve Türkiye solunda bugüne kadar çok da benzerine rastlamadığımız bir deneyimi dostlarıyla birlikte hayata geçiriyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de yüze yakın akademisyenimiz Tarih, Sosyoloji, İktisat, Siyaset Çalışmaları, Bilim, Toplumsal Cinsiyet, Felsefe, Sağlık, Şehircilik, Mimarlık ve Edebiyat alanlarındaki birikimlerini paylaşacaklar ve katılımcılarla birlikte başka bir öğrenme deneyimini hep birlikte inşa edecekler. Bu deneyimin, Türkiye’de sol düşünceyi zenginleştirici etkisinin kısa sürede görüleceğini düşünüyoruz.

BEBDA 2. DÖNEM BAŞLIYOR

Bilgiye Erişim ve Birlikte Değerlendirme Atölyeleri 17 Mart'ta İstanbul, Ankara, İzmir ve Denizli olmak üzere 4 ilde eşzamanlı olarak başlıyor.

BEBDA'nın ikinci etabında ders verecek akademisyenler:

Murat Özbank, Özgür Gürsoy, Sanem Güvenç Salgırlı, Sibel Yardımcı, Ahmet İnsel, Ufuk Uras, Pınar Uyan, Yüksel Taşkın, Murat Paker, Mehmet Bekaroğlu, Levent Yılmaz, Baki Tezcan, Ahmet Ersoy, Elçin Macar, Alp Yücel Kaya, A. Doğan Çetinkaya, Nil Mutler, Alev Erkilet, Nükhet Sirman, Mesut Yeğen, Önder Çetin, Besim Dellaloğlu, Erol Köroğlu, Engin Kılıç, Olcay Akyıldız, Erkan Irmak, Chris Stephenson, Tanay Sıdkı Uyar, Cemil Ertem, Erol Katırcıoğlu, Erdal Yavuz, Güney Çeğin, Cem Orhan, Alim Arlı, Mustafa Gültekin, Oktay Özel, Onur Yıldırım, Selçuk Dursun, Cem Deveci, Alev Özkazanç, Betül Yarar, İlhan Tekeli, Kürşad Ertuğrul, Kudret Emiroğlu, Suavi Aydın, Akile Zorlu, Aslı Çırakman, Ergi Deniz Özsoy, Levent Yılmaz, Gürkan Karakaş, Yusuf Uludağ.